KREATYWNI W KUCHNI - LODY RABARBAROWE
Składniki:
- 3 łodygi rabarbaru
- 2 łyżki miodu
- 1/2 szklanki wody
- 1 banan
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego
Przygotowanie:
Rabarbar myjemy, oczyszczamy i obieramy ze skórki. Kroimy łodygi na plasterki i wrzucamy je do średniej wielkości garnka. Podlewamy wodą, dodajemy łyżkę miodu i dusimy, aż rabarbar stanie się miękki. Umytego banana obieramy i kroimy w kosteczkę. Blendujemy go z uduszonym i ostudzonym rabarbarem, z dodatkiem łyżki miodu i jogurtem. Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin. Pamiętamy, by co godzinę mieszać lody.
SMACZNEGO!!!
KONTAKT MAILOWY Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.