Wydarzenia

KREATYWNI W KUCHNI - LODY RABARBAROWE

lody rabarbaroweSkładniki:

  • 3 łodygi rabarbaru
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 banan
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego

Przygotowanie:

Rabarbar myjemy, oczyszczamy i obieramy ze skórki. Kroimy łodygi na plasterki i wrzucamy je do średniej wielkości garnka. Podlewamy wodą, dodajemy łyżkę miodu i dusimy, aż rabarbar stanie się miękki. Umytego banana obieramy i kroimy w kosteczkę. Blendujemy go z uduszonym i ostudzonym rabarbarem, z dodatkiem łyżki miodu i jogurtem. Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin. Pamiętamy, by co godzinę mieszać lody.

SMACZNEGO!!!

KONTAKT MAILOWY Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

e dziennik

  galeriaKolor

  facebook

 

lab.przyszl

 

stolowka 

 

telefonzaufaniaplakat